Houtskool & Briketten

Een Smoker of Kamado kan nog zo mooi zijn, zonder de juiste brandstof zul je nooit het gewenste resultaat behalen. Een juiste keuze voor houtskool of briketten is daarom erg belangrijk. Bij ons vindt u hoogwaardige brandstof.

Houtskool of Briketten? 

Wanneer gebruik je het beste houtskool en wanneer briketten? Een vraag die veel voorkomt en we hier antwoord op geven.

Briketten

Een keuze voor Briketten wordt vaak gemaakt wanneer men gaat slow-cooken met grote stukken vlees of vlees dat lekker lang mag worden gegaard. De temperatuur die briketten genereren is lager dan houtskool maar daarentegen blijft het langer op temperatuur en hoef je kun je met gemak een aantal uur voort. Let er wel op dat briketten minder geschikt zijn voor op kamado's. Er blijft meer as achter welke de luchtinlaat onderin de kamado kan verstoppen waardoor er te weinig zuurstof bij komt. Tevens zijn de kamado's dusdanig goed geïsoleerd dat deze de hitte van houtskool goed vasthoudt waardoor je hetzelfde resultaat zult behalen.

Houtskool

Houtskool is eerder op (hogere) temperatuur en brand ook sneller- en schoner- weg dan briketten. Als je geen zin hebt om lang te barbecueën, gebruik je het beste goed houtskool. Voor producten welke geen lange bereidingstijd nodig hebben is houtskool de beste brandstof. 

Blend

Niets staat je vrij om te experimenteren met je brandstof. Je kunt uitstekend een mix maken met houtskool en briketten. Zo ben je sneller op temperatuur en kun je langer door.